Rritja e fuqisë tek burrat pas 40 vjetësh

Burrat e të gjitha moshave duan që epshi i tyre seksual të zgjasë për një kohë të gjatë. Por në kohën e tanishme, mund të ketë shumë faktorë që predispozojnë për plakjen e shpejtë dhe humbjen e forcës mashkullore. Këta faktorë përfshijnë: ndotjen e mjedisit, stresin fizik dhe mendor, paqëndrueshmërinë ekonomike. Edhe një djalë mund të ketë probleme me fuqinë që godasin krenarinë e tyre, dhe ai është duke kërkuar mënyra për të mbajtur gjallë ngritjen e tyre. Tek burrat e moshës së pjekur, shpesh lindin pyetje - si të rritet fuqia pas moshës 40 vjeç? Për ta bërë këtë, duhet të zbuloni pse një dëshirë intime zhduket dhe pse një burrë nuk është në gjendje ta realizojë atë, si dhe eliminoni arsyet që ndikojnë në sistemin riprodhues.

njeri pas të 40 -ve dhe potencë e shtuar

Në cilën moshë zvogëlohet fuqia mashkullore?

Fuqia dhe mosha janë të ndërlidhura. Në varësi të gjendjes së trupit, fuqia tashmë fillon të bjerë në moshën 30 vjeç. Fuqia tek meshkujt në moshën 60 vjeç mund të vazhdojë, duke humbur pak funksionin e saj, ose impotenca mund të zhvillohet krejt.

Arsyet kryesore që ndikojnë në uljen e fuqisë

Tek burrat në moshën 40 vjeç, arsyeja kryesore dhe e dukshme për një rënie të fuqisë është një nivel i ulët i një hormoni në gjakun e sistemit riprodhues - testosteroni. Shkencëtarët kanë vërtetuar se nivelet e testosteronit ndikojnë drejtpërdrejt në dëshirën seksuale. Sa më i lartë treguesi i tij, aq më i madh është aktiviteti seksual i burrave. Pas dyzet vjetësh tek burrat, niveli i hormonit fillon të ulet dhe në moshën 60-70 vjeç, pjesa e tij e pestë humbet. Për shkak të mungesës së testosteronit, jo vetëm epshi zvogëlohet, por gjithashtu mund të shkaktojë shumë çrregullime në trup: ulje të performancës, imunitet dhe probleme me zemrën dhe enët e gjakut.

Në këtë rast, ilaçe të veçanta janë të përshkruara për të rritur testosteronin.

Gjithashtu, faktorët e mëposhtëm ndikojnë në forcën mashkullore:

 • Pirja e duhanit dhe alkooli. Fuqia mashkullore dobësohet me përdorimin e shpeshtë të pijeve alkoolike, pirjen e cigareve.
 • Tronditje nervore, stres. Këto fenomene mund të prishin fuqinë edhe tek ata burra që udhëheqin një mënyrë jetese jashtëzakonisht të shëndetshme - ushqimin e duhur, duke luajtur sport. Stresi është gjithmonë shtysë për zhvillimin e çdo patologjie në trup; tek burrat, sistemi riprodhues është kryesisht në rrezik.
 • Kequshqyerja. Nëse lëndët ushqyese nuk furnizohen në trup në sasi të mjaftueshme, atëherë kjo do të ndikojë në punën e organeve gjenitale mashkullore. Seleni, zinku, vitaminat B, C, tokoferoli dhe acidi askorbik janë të dobishme për shëndetin e burrave.
 • Mungesa ose mungesa e stërvitjes. Një mënyrë jetese e ulur mund të kontribuojë në ngecjen e rrjedhjes së gjakut në organet gjenitale, si rezultat i së cilës mund të zhvillohet jo vetëm impotenca, por edhe sëmundja e prostatës.
 • Predispozicion gjenetik. Shumë sëmundje, përfshirë uljen e fuqisë, mund të jenë të trashëgueshme. Nëse babai kishte një fenomen të tillë, atëherë ka më shumë të ngjarë që t'i kalohet djalit të tij.

Një faktor tjetër në uljen e fuqisë mashkullore pas 40 vjetësh është vazokonstriksioni. Me kalimin e kohës, enët humbasin elasticitetin e tyre dhe gjaku në to lëviz më ngadalë. Dhe kjo, nga ana tjetër, ngadalëson rrjedhjen e gjakut në organet gjenitale.

Mënyrat për të rritur fuqinë pas 40 vjetësh

produktet ushqimore për të rritur fuqinë pas 40

Ju mund të rivendosni fuqinë tek njerëzit e moshuar në mënyrat e mëposhtme:

 • Hani një dietë të ekuilibruar. Ushqimi luan një rol të rëndësishëm në zhvillimin funksional të trupit. Duhet të përmbajë të gjitha vitaminat, mineralet dhe elementët gjurmë për shëndetin e burrave. Çdo ditë, trupi duhet të marrë një dozë ditore të zinkut, selenit, hekurit, vitaminave B, C, E, si dhe acidit folik.
 • Niveli i testosteronit në gjak duhet të rritet, gjë që ndikon në dëshirën seksuale. Niveli i hormoneve mund të rritet me ilaçe ose duke u përqëndruar në ushqimet që e rrisin atë. Këto produkte përfshijnë ushqim deti, barishte të freskëta, agrume, produkte të qumështit. Ndihmon gjithashtu në rritjen e fuqisë tek meshkujt pas 60 vjetësh.
 • Hiqni kilet e tepërta. Mbipesha shkakton një rënie të testosteronit, dhe gjithashtu rrit vlerën e hormoneve femërore - estrogjenit. Një tepricë e hormoneve të tilla jo vetëm që prish funksionin erektil, por gjithashtu përkeqëson gjendjen e përgjithshme të seksit më të fortë. Pesha e tepërt është një provokator i formimit të sëmundjeve të zemrës dhe enëve të gjakut, diabet mellitus, të cilat janë gjithashtu faktorë në uljen e epshit.
 • Refuzoni të pini pije alkoolike, të përdorni drogë dhe të pini duhan. Shkencëtarët dhe specialistët kanë provuar prej kohësh se me moshën, zakonet e këqija zvogëlojnë ndjeshëm cilësinë e jetës dhe ndikojnë negativisht në fuqinë. Dhe nëse i largoni përgjithmonë, mund të përmirësoni jetën tuaj seksuale.
 • Ushtrohuni në mënyrë aktive. Një burrë që udhëheq një mënyrë jetese kryesisht sedentare është më i prirur ndaj problemeve me fuqinë. Por nëse lloji i aktivitetit ju detyron të merrni një pozicion ulur për një kohë të gjatë, atëherë stërvitja Kegel mund të vijë në shpëtim, e cila stërvit muskulin pubik-coccygeal. E mira e këtij ushtrimi është se nuk është e vështirë sepse mund të bëhet në një pozicion ulur. Ky rekomandim është i rëndësishëm për rritjen e fuqisë tek burrat pas 40 vjetësh.
 • Mosfunksionimi erektil shfaqet në sfondin e shqetësimit psikologjik dhe ankthit. Ato mund të shprehen në formën e marrëdhënieve seksuale të pasuksesshme, pasiguri në aftësitë e tyre seksuale dhe momente të tjera. Në çdo rast, është e nevojshme të heqësh qafe dhe të zgjidhësh komplekset seksuale, nëse jo në mënyrë të pavarur, atëherë të kërkosh ndihmë nga specialistë (psikoterapist, terapist seksi).
 • Shmangni shqetësimet dhe depresionin për një kohë të gjatë. Mundohuni të shmangni situatat stresuese. Nëse trupi është vazhdimisht në tension, atëherë ka një mosfunksionim në sistemin e uritur tek burrat.
 • Një burrë duhet të ketë një pushim të mirë gjatë natës. Gjumi i natës duhet të jetë së paku tetë orë.

Për të rritur dëshirën seksuale, kjo çështje duhet të trajtohet në mënyrë gjithëpërfshirëse. Atëherë problemi do të zgjidhet dhe rezultati i terapisë do të jetë pozitiv. Për të rritur fuqinë në 60 vjeç, ndër të tjera, është e nevojshme të kuroni sëmundjet kronike.

Rritja e fuqisë me ilaçe

Rritja më efektive e fuqisë tek burrat pas 60 vjetësh me ndihmën e ilaçeve. Ka shumë ilaçe në treg të dizajnuara për të rikthyer ngritjen e seksit më të fortë. Parimi i veprimit të barnave të kësaj kategorie qëndron në zgjerimin e enëve të gjakut të organit gjenital dhe ndodh një rritje në rrjedhën e gjakut të të gjithë sistemit riprodhues, si rezultat i së cilës ndodh një ereksion. Tani edhe burrat e moshës 70 vjeç dinë të përmirësojnë fuqinë.

Vlen të përmendet se këto fonde përshkruhen rreptësisht nga specialistët pas një ekzaminimi të caktuar, pasi të gjitha barnat mund të kenë efekte anësore, veçanërisht tek burrat që rrisin fuqinë pas 60 vjetësh. Më të zakonshmet nga këto fenomene janë marramendja, rritja e presionit të gjakut dhe shfaqja e ndjenjës së përzierjes.

Kohët e fundit, ilaçe të tilla kanë qenë në kërkesë të madhe në mesin e popullatës mashkullore. Por këtu duhet të kemi parasysh faktin se në prani të problemeve me zemrën dhe enët e gjakut, përdorimi i këtyre stimuluesve mund të dëmtojë trupin, veçanërisht kur rivendosni fuqinë pas 60 vjetësh.

Ilaçet nuk do të sjellin shumë dëm në trup, megjithatë, ato nuk kanë për qëllim trajtimin e shkakut, por luftimin e simptomave. Prandaj, nëse do të kishte një përmirësim të fuqisë, faktorët e uljes së tij do të vazhdojnë ende.